12 top planten voor een briljante winter container tuin display - de middle-sized tuinen blog

12 top planten voor een briljante winter container tuin display - De Middle-Sized Tuinen Blog.

als uw tuin is groter dan een binnenplaats, maar kleiner dan een acre.

12 top planten voor een briljante winter container tuin display.

Je kunt genieten van winterpotten in de voortuin elke keer als je thuiskomt. En slechts een paar potten in de buurt van het huis in de achtertuin kan geven uw achtertuin focus en structuur op een moment dat dingen er vrij wispelturig uit kunnen zien.

en ik vertrok naar Maytree, onze lokale plantenkwekerij om te winkelen voor planten en Jane vertelde me haar top tips.

is vol met planten die je later in je tuin kunt planten. Met de klok mee van links: roze winterse fietsamen, skimmia, festuca glauca en hellebore.

Verminder afval gebruik planten die later in de tuin kunnen gaan.

Zodat je heel kleine, jonge struiken en vaste planten kunt kopen voor je winterpotten, opknoping manden en vensterkasten. Ze groeien niet veel in de winter zodat je ze vaak in je zomerplanten kunt houden.

Ze zullen dan groeien in de zomer, maar je kunt er vaak een tweede winter uit halen voordat ze te groot worden. Op dat punt kun je ze planten in de tuin.

Jane begint haar vensterbak en plantenbakken door het plaatsen van een hoge plant in het midden. Hier koos ze een cornus (Cornus alba Sibirica) als een centrale plant. Wanneer de cornus in de zomer in het blad is, zou het voor de meeste planten te groot zijn, maar hun rode takken zien er prachtig en elegant luchtig uit in de winter.

12 goede winter container tuin planten die ook groeien in uw tuin.

Hier is onze keuze van de beste groenblijvende planten die kunnen beginnen in uw winter containers en vervolgens groeien in uw tuin:.

Beschikbaar als bodembedekking of om hoogte en structuur toe te voegen.

Dit is een grondbedekkegel, die even goed zou werken in een planter of in de tuin. Controleer de ultieme hoogte als sommige kleine planten kunnen zeer hoog worden. Er zijn duizenden conifer rassen, met een aantal prachtige vormen en kleuren.

hoe naaldbomen hier uw tuin kunnen transformeren.

Cyclamen planten winterharde rassen buiten in schaduwrijke vlekken.

Hardy fietsamen zijn een van de beste kleurrijke bloemen voor winter container tuinen. Verkrijgbaar in roze, rood, paars en wit, ze kunnen worden geplant in een schaduwrijke deel van de tuin en zal zich vaak verspreiden.

Ferns vele rassen, kies altijdgroen voor winter container tuinen.

Ferns in een pot met een zilveren berk en Geranium macrorrhizum. Er zijn duizenden verschillende soorten varens, dus check ze altijdgroen voor winter containers en ook of ze de voorkeur aan zon of schaduw wanneer geplant. De geraniums zal bloeien in de winter, dus je zou waarschijnlijk moeten wisselen rond de planten voor de koelere maanden.

Festuca glauca (sedge) verkrijgbaar in blauw/grijs en helder groen.

Blauw fescue of Festuca glauca is een nette, blauw-grijs gras aan rand vensters dozen, opknoping manden of grenzen.

Zodra Jane zag deze blauwe Festuca glauca, ze was geïnspireerd om ze toe te voegen aan haar venster dozen en potten.

Gaultheria procumbens (American wintergreen).

De rood-geberriede Gaultheria procumbens (centraal op deze foto) zal planten in uw tuin. Het groeit tot slechts 30cm hoog en is gemakkelijk zorg. De roze berried Gaultherias, echter, zal een mannelijke / vrouwelijke plant nodig hebben om bestuiving te garanderen.

Er zijn een enorme waaier van Hebe rassen dus controleer welke groeien waar je woont. Ze voegen structuur en groenblijvende kleur aan zowel grenzen en planten.

Hellebores planten na de eerste winter in een pot.

Deze groenblijvende hellebores zijn beschikbaar in blauw/groen of helder groen bladeren, om in te binden met uw kleurenschema. Hellebores worden waarschijnlijk het beste geplant na slechts een winter in een pot, omdat hellebores zijn heel diep geworteld planten en kunnen vinden een pot vernauwend.

Jane koos het lichtblauwe grijs van Hellebore Silver Dollar samen met een vergelijkbare schaduw van Festuca glauca voor haar potten en vensterbakken.

Heuchera vele variëteiten en bladkleuren.

Heuchera's komen nu in een grote verscheidenheid van bladkleuren en groeien goed in potten. Maar ze lijken bijzonder kwetsbaar voor wijnstokkever, dus als je kleine witte grubs in de pot compost ziet, verander dan onmiddellijk de hele grond.

Holly variegated hollies als Golden King voegen structuur toe aan potten en tuinen.

Ivy paden in potten en beklimmingen in de tuin.

Ivy is een goede trailing plant voor potten en vensterkasten, en kan een goede bodembedekking of een klimmer in de tuin zijn. Je moet het echter minstens een keer per jaar trimmen. Als klimop wordt niet gecontroleerd, zal het overal blijven groeien! Voor een tuin die altijd groen gebruikt zoals klimop prachtig, zie Roger Lloyds.

Leucothoes rode bladeren maken het een populaire keuze voor winter container tuinen. Het geeft de voorkeur aan zure grond, dus als uw grond alkalisch is, moet je het houden in een pot en voeden met ericaceous plantenvoer in de zomer.

Skimmia weinig onderhoud, gemakkelijk te groeien struiken met goede hoogte.

Verschillende van de hangende manden in Maytree Nursery gekenmerkt skimgia's als hun centrale plant. Het voegt hoogte, kleur en structuur. Hier een romige witte skimmie is samen met rode fietsamen, klimop en hellebores.

Skimgia's werken het beste in potten wanneer ze kleine planten. Naarmate ze groter worden ze meer ruimte en voedingsstoffen nodig hebben. Maar ze zijn zeer gemakkelijk te onderhouden planten. Ze prefereren gedeeltelijke schaduw in de tuin. Veel mensen denken dat ze zure grond nodig hebben, maar ze dont.

Skimmie zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Hoewel het beeld hierboven lijkt te laten zien het in bloem, dit zijn eigenlijk knoppen, die op de plant de hele winter. Ze zullen bloeien in de lente, waardoor skimmia een zeer nuttige aanwezigheid in de tuin.

Je kunt op elk moment winterpotten planten. Jane wacht meestal tot haar zomerdisplay er moe uitziet. Dit jaar was er een milde herfst, dus de zomerplanten bleven bloeien tot eind november.

Toen ik als tuinontwerper werkte, zei Jane, had ik klanten die hun potten en raamdozen vier keer per jaar verwisselden. Zodat ze vanaf eind september een herfstdisplay hadden en vanaf midden december een winterse. Je zult merken dat de planten die in de winkels verkrijgbaar zijn veranderen.

U kunt een winter container tuin in de meeste soorten plantenbakken planten. Maar als uw winters zijn zeer koud, metalen plantenbakken zal bijzonder koud, zodat je nodig hebt om de hardheid van de planten die u in hen. Terracotta potten moet vorstbestendig zijn. Keramische en hars plantenbakken zijn ook goed.

Je kunt ook verschillende soorten containers recyclen om als planters te gebruiken. Het belangrijkste is ervoor te zorgen dat er drainagegaten in de bodem zitten zodat het water opraakt.

25 pot- en planterideeën voor containertuinen.

Kun je planten van het ene seizoen tot het volgende hergebruiken?.

Jane deed de basisstructuur van de huidige vensterkasten en voortuinpotten tot twee jaar geleden. Ze legt uit hoe ze samen te stellen.

Ze her-deed ze de volgende winter, het hergebruik van de meeste planten op een bepaalde manier.

(Als je wilt lezen van de middelgrote Tuinen tuinieren tips, ideeën en inspiratie regelmatig, zie

Maar nu de planten er al een of twee jaar in zitten, denkt ze dat het tijd is voor een verandering. De kleine naaldbomen worden te groot, dus ze geeft ze aan mij.

Evergreens kunnen vaak enkele jaren in potten leven, bieden structuur en het hele jaar door interesse voor zeer weinig aandacht.

10 gemakkelijke zorg altijdgroene potten voor het hele jaar door impact.

voor meer groen container tuin ideeën.

Hoe een container tuin water in de winter.

Meer container tuin planten worden gedood door over-water dan door onderwater, vooral in de winter. Het is bijzonder belangrijk om niet winterpotten zitten op schotels, bijvoorbeeld, als het water kan plassen aan de basis van de pot en bevriezen.

Tenzij uw weer erg droog is, zult u waarschijnlijk niet uw winterpotten en planters water moeten geven. Beginnen met water geven in de lente, wanneer er nieuwe bladeren verschijnen. Tegen die tijd zal uw winter container tuinen waarschijnlijk moeten worden vervangen door de lente of zomer plannen. Sommige groenblijvende planten kunnen blijven in potten voor een paar jaar, echter.

Moet je de winter container tuinplanten voeden?.

De meeste mensen niet voeden hun winter containers. Sommige deskundigen zelfs zeggen dat het voeden van planten in potten, opknoping manden of plantenbakken in de winter zal bevorderen zachte nieuwe groei die dan kwetsbaar zal zijn voor vorst.

Alle planten in potten moeten regelmatig voeden en water geven van ongeveer midden in de lente tot vroeg in de herfst.

6 tips voor briljante container tuinieren hier.

als ik denk dat ik wil verwijzen naar hen opnieuw. Het is zo'n nuttige online archiefkast.

Bespaar tijd, moeite en geld in uw middelgrote tuin.

The Middlesized Garden is een deelnemer aan de Amazon Associates LLC, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linking naar Amazon.

3 top tuin privacy tips hoe om uw tuin te laten kijken en voelen meer prive!.

10 gemakkelijke zorg groenblijvende potten voor het hele jaar door impact.

Gemakkelijk zorg groenblijvende potten om interesse en structuur toe te voegen aan uw tuin het hele jaar door. 10+ plantenkeuzes voor groenblijvende bomen, struiken en grassen voor potten.

Ik heb gedebatteerd over de cruciale kwestie van welke kleur mijn schuur te schilderen. Schilderen van uw schuur transformeert uw tuin. En als ik mijn schuur schilder, zal het ook langer duren.

8 stappen naar de lange dunne tuin van uw dromen.

Twee jaar geleden Emma en Mel verhuisden naar een huis in Whitstable met een lange dunne tuin. Zijn open tijdens Whitstable Open Tuinen elk jaar voor de NGS.

Hekken voor privacy 9 geweldige ideeën voor tuin screening.

Hekken voor privacy hoe om uw tuin of achtertuin meer prive, plus nieuwe hekken ideeën uit de 2021 shows. Wat je moet weten om het juiste hek voor uw tuin te kiezen.

De 8 beste perfect-voor-privacy tuin bomen.

De beste tips bij het kiezen van perfect-voor-privacy tuin bomen. Welke bomen te kiezen, waar ze te planten en hoe om uw tuin privé te maken.

© 2021 The Middle-Sized Garden - Gardening Blog.

Ongeautoriseerd gebruik en/of duplicatie van dit materiaal zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de auteur en/of eigenaar van deze sites is strikt verboden. Uittreksels en links kunnen worden gebruikt, mits volledige en duidelijke krediet wordt gegeven aan De Midden-Gesized Tuin met passende en specifieke richting naar de oorspronkelijke inhoud. Foto's van de site kunnen worden gekocht, alstublieft.

Sorry, uw blog kan geen berichten per e-mail delen.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.

De onderste bladeren worden vanzelf dor, dat is de natuurlijke manier waarop hij groeit.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. In de zomer zou hij ook buiten kunnen staan. Ze zijn te krijgen in veel vormen en maten, van dunne lange stammetjes tot hele oude dikke kronkelige stammen waardoor ze lijken uit sprookjes weg te komen. Creëer een tropische sfeer in de tuin met een mooie palmboom. Hij heeft wel wat weg van de Trachycarpus fortunei. Dit artikel is opgezet door Teeninga Palmen. De oudst bekende gecultiveerde palmboom is de Dadelpalm.

Uiteindelijk krijgt deze palm een dikke stam, en hij kan zeer hoog worden.

De bladeren worden daken van gemaakt, en ook weefsels (bijv. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. In de lente en herfst, hoeft de palmboom bij genoeg regen geen water te krijgen, en bij ontbreken aan regen 1x per 2 a 3 dagen. Voor gedetailleerde informatie over verzorging, raden wij aan ons artikel te lezen over ziekteverschijnselen, ons encyclopedie artikel over palmboom verzorging, of verderop in dit artikel over de verzorging.

Dit ziet u vaak bij volwassenere palmbomen met een stam, dat die vol zit met oude afsnoeipunten.

Uit de wel 4000 bekende soorten palmbomen is er een kleinere selectie die gecultiveerd worden door de mens. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Deze palm komt oorspronkelijk uit Californië en Texas, en is langzaam groeiend. Andere palmboomsoorten hebben bijv. Het is een zeer zeldzame palm die nauwelijks wordt aangeboden in Nederland, en kan tot wel -1 graden vorst verdragen. Cycas 'Revoluta' - Vredespalm per stuk | Binnen- en buitenplant in kwekerspot 12 cm - 50 cm. Hij is er gemakkelijk te verzorgen. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmboom informatie

Bij de warme dagen, wanneer in de volle zon, heeft een palm zelfs elke dag of 2x per dag water nodig.

Er is eigenlijk maar één soort Areca.

Bananenplanten zijn er in veel soorten, en krijgen vaak hele grote ovale hangbladeren die een echte jungle-look geven. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Er zijn nog veel meer soorten planten die helpen de tuin een Mediterrane sfeer te geven, zoals de Passiebloem, die graag klimt en superbijzondere bloemen krijgt, en uitendelijk ook passievruchten die heel lekker zijn. Trachycarpus Fortunei 20 - 30 cm stamhoogte. Desalniettemin wordt hij wel als palm verkocht. De grotere volwassene versies geven in de ochtend een lucht af die die doet denken aan de tropen.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Brighamia insignis - Hawaiiaanse Palmboom. Eigenlijk is dit officieel niet een palmboom, maar een oeroude zaaddragende Cycas plant. U wilt graag een palmboom of palmbomen plaatsen in uw tuin, om een echte tropische look te krijgen. Dan zijn er nog enkele andere gewassen die wij ook aanraden om erbij te plaatsen, om het Mediterraanse plaatje echt compleet te maken. Sommige komen zelfs ook echte banaantjes aan, afhankelijk van verzorging en omgeving. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. De bladeren van deze palm zijn stug en stevig, waardoor hij goed tegen wind kan of tegen een stootje.

China of Korea inkopen die bijna niets hebben meegemaakt, alleen maar plezierige temperaturen, en die in Nederland niet veel kunnen verdragen.

Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Phoenix canariensis - Canarische Dadelpalm. De Pamboom bestaat al heel erg lang, maar wordt er niet super veel over geschreven, over de geschiedenis ervan. Phoenix 'Canariensis' | Canarische dadelpalm per 2 stuks - Buitenplant in kwekerspot 19 cm - 80-100 cm. De Bismarckia nobilis, ook wel Blauwe Palmboom of Waaierpalm genoemd, is een echte eyecatcher met zijn lichtblauwe tot zilverkleurige bladeren. Plant in a Box - Trachycarpus Fortunei - Aziatische Waaierpalm - Winterharde palmboom - Pot 21 cm -Hoogte 60-70cm. Geef 1x per 4 dagen water, en niet teveel, anders kan de kluit bevriezen en afsterven.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Veel mensen hebben zich voorgenomen hier in Nederland hun zwembad of Mediterrane tuin een echt mooie ontspannende tropische look te geven, en mogen daarvan genieten. Hoe duurder de palmboom, hoe ouder, groter en sterker hij is. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Hij krijgt echte heerlijke eetbare dadels en is met zijn dikke stam ook bijzonder om te zien.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen